SeaChem Flourish Excel™

Този продукт не може да бъде закупен!

SeaChem Flourish Excel™

Артикул код: 9549

За поръчки: (0879) 801 808

SeaChem Flourish Excel™ е източник на био органичен въглерод. Всички растения имат нужда от източник на въглерод. Те нормално си го добиват от CO2 (въглероден диоксид), но може да си го добиват и от различни прости органични съединения . Възможно е едновременно използване на CO2 от газова бутилка и на Flourish Excel . Това е така, защото процесите, които извършват фотосинтезиращите съединения и образуването им могат да стават едновременно.

По този начин използването на Flourish Excel самостоятелно или в комбинация с CO2 бутилка може да бъде полезно. Комбинацията на практика е идеална в случаи, когато използването на CO2 подаване от бутилка може да доведе до ниски pH стойности.

Flourish Excel също така съдържа вещества, които намаляват съдържанието на желязо и позволяват задържането на железни йони Fe+2, които по-лесно се усвояват от растенията, отколкото железните йони Fe+3.

Защо този препарат е различен?

Причината, поради която растенията се нуждаят от CO2 е да образуват по-дълги вериги на въглеродни съединения, наричани още фотосинтезиращи междинни съединения. Тези съединения съдържат вещества като рибулоза 1,5-бифосфат и 2-карбокси -3-кето-З-арабинитол 1,5 бифосфат. Въпреки че наименованията им са сложни, всъщност структурата им е доста проста (5 въглеродни вериги).

Flourish Excel не съдържа тези специфични вещества, но съдържа такова, което е доста близко до тях. Използвайки Flourish Excel, Вие прескачате нуждата от CO2 и предоставяте на растенията вече завършени подобни по структура съединения. Това е структурното сходство, с което Flourish Excel може да бъде използван в процеса на образуване на въглеродните вериги при фотосинтеза. Прости химични или ензимни стъпки могат лесно да го преобразуват във всеки от гореописаните съединения (или вариация на тях).

Начин на използване:

При първоначално използване или при по-голяма смяна на вода (над 40%), използвайте 1 капачка (5 мл) на всеки 40 литра вода. След това използвайте по 1 капачка на всеки 200 литра вода дневно или през ден. Дозировката може леко да се увеличава при бързо растящи растения в аквариума. При нужда от по-малки дози, имайте предвид, че всяко деление на капачката е 1 мл

Разфасовка: 50 мл.

Производител: Seachem

5.0, 1 гласа

прегледи 452

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти