Seachem MulstiTest Nitrite & Nitrate

Този продукт не може да бъде закупен!

Seachem MulstiTest Nitrite & Nitrate

Артикул код: 9575

Seachem MulstiTest Nitrite & Nitrate

Този тестов комплект може да измери нитрити до концентрация по-голяма от 0.1 mg/L и нитрати от 0.2 mg/L, както в морски, така и в сладководни аквариуми. С този тест може да извършите над 75 теста като в комплекта е включена и тестова мостра за референтни нужди.

Инструкции за употреба

Тест нитрити

Напълнете основата на пипетата с аквариумна вода и изсипете течността в кухина от плочата. Повторете процедурата, като добавите още една пипета във същата кухина Добавете една капка от разтвора Nitrite Reagent 1 Сравнете цветовата скала (горната скала) след 3-5 минути Излейте тестовия разтвор на течаща вода и измийте добре плочата.

Тест нитрати

Ако сте правили до сега тест за нитрити, то продължете от стъпка 3, иначе напълнете основата на пипетата с аквариумна вода и изсипете течността в кухина от плочата. Повторете процедурата като добавите още една пипета в същата кухина Добавете една капка от разтвора Nitrite Reagent 1 Добавете едно деление от Nitrate Reagent 2, разбъркайте. Нормално е да не се разтвори всичкия прах. Сравнете цветовата скала (долната скала) след 5-8 минути Излейте тестовия разтвор на течаща вода и измийте добре плочата. Проба за проверка на точността

Точността на този тест може да бъде проверена в нормални условия, като използвате мострата от комплекта, вместо аквариумна вода. Не е задължително да правите този тест и той е необходим, само когато се съмнявате в резултата на теста. За да направите пробен тест, използвайте Nitrate Reference като вода за тест. Стойността на нитрати в течността е 10 mg/L.

Съвети

Ако някои от кухините на плочата се замърси и не може да се измие, то използвайте разреден разтвор на белина, за да го измиете, като след това изплакнете добре. Понякога е трудно да измиете nitrate reagent 2 от плочата. Поради тази причина е препоръчително да си запазите някоя кухина от плочата само за този тест. Все пак реагентът може да се измие като се накисне в разтвор на оцет за 1 нощ. Ако нивото на концентрация е извън скалата, то може да добавите на половина дестилирана вода в тестовата кухина. Например ползвайте 14 капки вода от аквариума и 14 капки дестилирана вода, след това получения резултат на концентрация го умножете по 2. Друг пример е да добавите 4 капки аквариума вода, 24 капки дестилирана вода и да умножите резултата по 7. Ако имате наличие на нитрити, то проверете количествената стойност на нитрати, отговарящи на този цвят, след това извадете стойността на нитритите от общата стойност на нитрати, която сте изчислили.

Информация за нитратите и нитритите

Този тестови комплект може да бъде използван както за морска, така и сладка вода. Стойностите от този комплект се отнасят за нитрити NO2- и нитрати (NO3-), а не за азот. За да преобразувате в азот, разделете на 3.3 и 4.4 съответните стойности. Нитритите са токсични и трябва да бъдат в стойности, недоловими от тестовете в добре поддържан аквариум. По време на завъртане на цикъла на аквариума, те могат да надвишат 20 mg/L. Нитратите са по-малко токсични, но е препоръчително да ги държите в нива под 20 mg/L.

Пазете далеч от деца. Не поглъщайте. В случай на поглъщане се свържете с лекар.. След употреба измийте добре ръцете си. Ползвайте с повишено внимание. При досег с очите веднага изплакнете обилно с чиста вода, свържете се с лекар.

Производител: Seachem

прегледи 185

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти