Seachem MultiTest Copper

Този продукт не може да бъде закупен!

Seachem MultiTest Copper

Seachem MultiTest Copper

Този тест измерва медта (всички видове) в концентрация по-голяма от 0.01 mg/L в морски и сладководни аквариуми. Използва изключително точна процедура базирана на катализа. С SeaChem MultiTest Copper може да извършите над 75 теста, съдържа и тестова проба в комплекта за проверка на точността.

Инструкции

Напълнете пипетата до мехурчето с вода и запълнете едно отделение от плочата. Повторете още веднъж и досипете в тестовото отделение. Добавете 2 капки от Copper Reagent 2 Вкарайте пръчицата в Copper Reagent 1 като е нужно да вземете много малко прах от контейнера. Внимателно поставете пръчицата на контейнера Copper Reagent 1 и разклатете внимателно пръчицата, за да падне излишния прах. Потопете пръчицата в тестовото отделение на плочата и леко разбъркайте. Сравнете цвета с цветовата таблица, когато се засили синия цвят (което може да стане до 4 минути след разбъркването). Ако правите тест за хелатирана мед, сравнете цвета след 15-25 минути (SeaСhem Cupramine не е хелатиран). Изсипете тестовата течност на течаща вода и изплакнете плочата. Ако останат следи накиснете или измийте с разредена белина, след което измийте добре.

Инструкции за употреба – намален обхват

Използвайки лъжицата от комплекта, добавете едно деление от Copper Reagent в епруветката (low range cuvettes). Допълнете епруветката с вода от аквариума до 1 см от горния край. Затворете капачката и разклатете. Напълнете другата епруветка с чиста вода. Тя ще представлява празна мостра. Сравнете цвета с цветовата скала след 5-10 минути. Сравнявайте цветовете като гледате отгоре надолу, а не от ляво надясно, на бял фон. Поставете втората епруветка до първата, за да ви е по-лесно да разпознаете малки промени в цвета в намаления обхват. За хелатирано желязо, оставете цвета да се развие за 30-45 минути, или докато спре да потъмнява Разделете резултата на 4.

Проба за проверка на точността

Точността на този тест може да бъде проверена в нормални условия, като използвате мострата от комплекта, вместо аквариумна вода. Не е задължително да правите този тест и той е необходим, само когато се съмнявате в резултата на теста. За да направите пробен тест, използвайте Copper Reference като вода за тест. Стойността на мед в течността е 0.5 mg/L. Използвайте 3 капки от Copper Reagent 2 в стъпка 2, когато правите пробния тест.

Съвети

Ако концентрацията на мед надхвърля 0.8 mg/L, то може да направите теста като добавите 1 пипета аквариумна вода и 1 пипета дестилирана вода (след това умножете получения резултат х 2)

Интерпретация на теста

Естествената морска вода съдържа 0.003 mg/L мед. В риф или морски аквариум, медта трябва да не се засича изобщо. В сладководен аквариум, медта е по-малко опасна, но все пак трябва да бъде в стойности под 0.05 mg/L. Медни тръби могат да бъдат източник на мед в райони с по-мека вода.

Производител: Seachem

прегледи 65

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти