SeaChem Prime™

SeaChem Prime™
В наличност

Избери вариант:

Цена: 11.75 лв.


Артикул код: 9594

За поръчки: (0879) 801 808

SeaChem Prime™ е пълен и концентриран подобрител за вода, подходящ за употреба както в соленоводни, така и в сладководни аквариуми. Prime премахва/неутрализира хлор, хлорамин и амоняка. Подобрителят Prime трансформира амонякa в безопасна, нетоксична форма, която лесно ще се отстрани от аквариумния биофилтър. Prime може да се използва за намаляване на натрупрането на амоняк /нитрити, при стартиране на водния цикъл на аквариума. Prime се свързва и детоксикира нитрити и нитрати, което позволява на биофилтъра по-ефективно да ги премахне. Също така ще взаимодейства и неутрализира тежките метали, съдържащи се в чешмяната вода при условие на нормална концентрация на такива в нея. Prime също така спомага за производството и възстановяването на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки. Prime не влияе на рН на аквариума и няма да затрудни работата на аквариумния скимер. Използвайте при стартиране на водния цикъл и всеки път, когато добавяте или сменяте водата в аквариума.

Защо Prime е различен?

Почти всички производители на аквариумни препарати предлагат продукти, които премахват хлора. Нито един от тях обаче, не може да се сравни по качество, концентрация и ефективност с SeaChem Prime. Prime е вторият по концентрация dechlorinator на пазара след Аquavitro alpha, отново произвеждан от Seachem. Една опаковка от 100 ml е достатъчна за над 3800 л чемяна вода.

Подобрителят Prime също съдържа свързващо вещество, което трансформира амоняка, нитритите и нитратите в нетоксични. Много е важно да се разбере как тези две функции да работят заедно. Всички дехлоратори действат чрез химичен процес, известен като редукция. В този процес, токсично разтворимия газ хлор (Cl2) се превръща в нетоксични хлорни йони (Cl-). Редукционният процес също нарушава връзките между хлора и азотните атоми в молекулата на хлорамина (NH2Cl), освобождаващи хлорните атоми и замяната им с водород (Н) за създаване на амоняк (NH3).

Обикновено другите дехлоратори спират там, оставяйки един аквариум пълен с токсичен амоняк! SeaChem предприемa необходимата следваща стъпка чрез включване на амоняк-свързващо вещество за неутрализация на амоняка, произведен в процеса на редукция.

Бъдете много внимателни при закупуване на подобрители за аквариумната вода. Ако Вашата община включва и използва хлорамини в запасите от вода, стандартен разтвор на натриев тиосулфат дехлоратор не е достатъчен. Prime подпомага естественото производство и регенериране на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки по-бързо, отколкото, ако се разчита на изкуствени или слузести съединения с неместен произход. Допълнителен бонус за риф любители - Prime няма да затрудни работата на аквариумния протеин - скимер.

 

Указания за употреба

Използвайте една пълна мерителна капачка (5 мл) за всеки 200 L чешмяна нова вода. Това премахва около 1 мг/л амоняк, 4 мг/л хлорамин, или 5 м /л хлор. За по-малки дози, моля, обърнете внимание, всяка мерителна чертичка на мерителната капачка е около 1 мл. Може да се добавя директно в аквариума, но по-добре ако се прибавят първо в съда, в който е налята подготвената за добавяне в аквариума вода. Ако добавите директно към аквариума, спазвайте инструкциите съобразно обема на аквариума. Нормално е да се усеща миризма на сяра. За изключително високи концентрации хлорамин, двойна доза от подобрителя за вода Prime може да се използва безопасно. За премахване на нитрити в случай на необходимост, може да се използва до 5 пъти над препоръчаната доза. Ако температурата е по-висока 30 ° С, а хлорът или амонякът са с ниски нива, използвайте половината от препоръчаната доза.

Марка: Seachem

прегледи 377

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти