SeaChem Reef Builder™

Този продукт не може да бъде закупен!

SeaChem Reef Builder™

Артикул код: 9600

Reef Builder™ повишава карбонатната алкалност без веднага да се отрази на концентрацията на рН. При продължителна употреба тенденцията е нивата да се стабилизират при рН 8.3. Карбонатите и калция са от съществено значение за растежа на всички видове корали. Ако се наблюдава дефицит на някой от тези елементи, растежът на коралите ще спре, последван от бърз спад на жизнеността им. За да се избегне това, трябва да се осигури необходимото количество. При правилно използване, Reef Builder ™ няма да разруши съдържащите се елементи като калций, магнезий, стронций които обикновено са склонни да се утаяват с увеличаване на алкалността. Reef Builder ™ и Reef Buffer ™ могат да се използват заедно. Използвайте Reef Builder ™, за да повишите карбонатната алкалност без това да повлияе на рН. Използвайте Reef Buffer ™, за да повишите карбонатната алкалност и нивото на рН едновременно.

Защо Reef Builder ™ е различен?

За разлика от конкурентни продукти, Reef Builder ™ съдържа калций, магнезий, стронций, за да компенсира неизбежната загуба, която се появява, когато се повишава нивото на алкалност. Reef Builder ™ също така съдържа достатъчно магнезий за възстановяване количествата, които обичайно се изчерпват.

 

Инструкции за употреба

 
НАЧИНАЕЩИ: Използвайте 3 г (половин чаена лъжичка) на 150 L вода два пъти седмично. Разтваря се в най-малко 250 мл (1 чаена чаша) чешмяна вода. Проверявайте алкалността на всеки 2 седмици, като според резултатите съответно регулирайте количество и/или честота на добавяне.

 
НАПРЕДНАЛИ: Проверете алкалността, а след това следвайте указанията от схемата по-горе, докато алкалността се коригира до 5.4 милиеквивалента / L. Всеки 3 g/150 L ще повишат алкалността с около 0,25 милиеквивалента / L. Количество или честота може да се регулира, но не трябва да надвишава 12 g/150 L на ден. Продължете използването съгласно изискванията за поддържане на оптимални нива на алкалност.


ЕКСПЕРТ: След определяне степента на вариране на алкалността, изградете автоматична капкова система. Използвайте следната формула, за да се определи колко да добавите към водата: m = 0.08va (m = грам за добавяне към водата, V = обем на аквариума в литри,

а = необходимото за повишаване на алкалността количество в милиеквиваленти / L ). Например, ако искате да повишите алкалност от 1 милиеквиваленти / L в 200 литров аквариум, тогава трябва да добавите 0.08x200x1 = 16 гр във водата.

 (За справка: 1 галон = 3,8 литра, шест грама = 1 чаена лъжичка).

Забележки: Използвайте MultiTest:™ Marine pH & Alkalinity, за да се установите общите общите алкални нива.

 

прегледи 147

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти