SeaChem Replenish

Този продукт не може да бъде закупен!

SeaChem Replenish
Seachem попълване е патентована смес от соли, предназначени за попълване на физиологично съответните минерали, които се отстраняват чрез обратна осмоза или deionizing филтрация. Попълване възстановява обща твърдост (GH), като се използва балансирана смес от двете "меки" (натрий, калий) и "твърди" (калций, магнезий) соли. Възстановяване на минерално съдържание е от съществено значение, тъй като пълна липса на минерали води до осмотично стрес в онези, чието осморегулацията системи са адаптирани към минерализирана околна среда. Тежък осмотичен стрес може да доведе до по осмотичен шок, който ще доведе до бърза смърт.

Осмотичен Стресът и Shock
Възниква, когато рибата се отглеждат във вода с неадекватни минерални нива (твърде високо или твърде ниско). Осмотичен стрес засяга по-сериозно риба, чиято естествена среда е богата на минерали и които се отглеждат в аквариум с ниско минерално ниво, като осмотични градиенти (разликата) между вътрешните течности на рибата и околностите му околна среда (вода) се увеличи. Такива риби имат по-малко ефективен осморегулацията от тези, които са физиологично адаптирани към вода с ниско минерално ниво. Ето защо те не са в състояние да се справи с претоварване на осморегулацията.
Осмотичен шок може да бъде в резултат на повреда в осморегулацията поради неподходящо химическия състав на водата. Това може да бъде причинено от повишена пропускливост на кожата в резултат от заболяване или травма. Осморегулацията позволява риба да се поддържа подходящ баланс на сол и вода в организма, което е необходимо да се създадат оптимални условия за различни физиологични и биохимични процеси. Във всички видове риба осморегулацията разработени по начин, който им позволява да се поддържа подходящ баланс на сол и вода във водата с химически състав намери в естествената им среда. Ако осморегулацията е нарушен поради неблагоприятни условия (осмотичен стрес) или внезапна промяна в химическия състав на водата (осмотичен шок), рибата може да не успеят да се справят с наименованието физиологично тя.
Хронична осмотичното стрес може в крайна сметка да доведе до смърт на риба и осмотичен шок може да причини смърт много бързо.

инструкции
Начин на употреба: Добавете 5 мл (1 пълна капачка) попълване ™ до 40 литра за повишаване на GH от 1 мекв / L (2.8 DGH). Препоръчителното ниво на възстановяване в DI или RO вода е 1-2 мекв / L, който е 5 мл на всеки 20-40 литра.

Производител: Seachem

прегледи 160

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти