Sera СО2 Test /постоянен тест/-15мл

Sera СО2 Test /постоянен тест/-15мл
В наличност

Цена: 26.16 лв.


Артикул код: 7478

За поръчки: (0879) 801 808

CO2 индикатор Водните растения са живи същества и се нуждаят от правилно осветление и преди всичко редовно торене със всички важни хранителни вещества, за да растат здрави и със зелени листа. Комбинация от sera floredepot, sera florena, sera florenette A, както и sera COсистема се грижат за разкошен растеж на растенията и стабилни водни показатели във Вашия аквариум. 
Инструкции за употреба:
 Разклатете индикатора преди употреба!

Отворете пирамидалната капачка и я напълнете с аквариумна вода до ръба (ок. 1,5мл) почти до ръба. Добавете 3-4 капки от индикатора и поставете обратно пирамидалната капачка Завъртете теста и го закрепете вертикално на аквариумното стъкло (виж фиг.3)с лепката. Задължително поставяйте по този начин, не наобратно. Това може да доведе до грешни измервания или дори до повреди.

Важно:

 Уверете се, че кухата част е само частично пълна с вода.  Сложете цветното картонче от външната страна на стъклото близо до теста, така че да може да се направи сравнение между цветовете. След известно време цвета в тестера ще избледнее. Когато това се случи почистете тестера и го напълнете отново както е описано в стъпки 1 до 3. Ако капачката на тестера се отваря трудно или не се отваря, това значи, че селикона на O-пръстена е изсъхнал. В такъв случай внимателно махнете капачката с отверка и намажете О-пръстена със силиконова паста.
Цвят Ефекти и дейстия за корекция
син Твърде малко CO2, растенията няма да растат добре, засилете подаването на CO2 (следвайте указанията на CO2 системата.
Тъмно зелен CO2 е нормално
Светло зелен Твърде много CO2, рибите стоят на повърхността и дишат трудно или се стрелкат из водата, намалете подаването на CO2, засилете аерацията.


Внимание: при промени в стойностите на CO2, индикатора реагира след 30-60 минути. Ако нивото на водата в тестера се промени бързо, това означава, че или капачката не е добре затворена или О-пръстенът e станал чуплив и трябва да се смени. Моля проверете и коригирайте. Съхранявайте индикаторния разтвор на хладно и тъмно място. 
Пазете от деца и домашни любимци!Само за декоративни рибки – на за риби за човешка консумация.

Марка: Sera

прегледи 452

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти