Sera Fil 120 /вътрешен филтър/

Sera Fil 120 /вътрешен филтър/
В наличност

Избери вариант:

Цена: 61.94 лв.


Артикул код: 7097

За поръчки: (0879) 801 808

Добре поддържан аквариум с растения и красиви рибки е възможен и в по малки по обем аквариуми. В тази връзка sera fil 60 / 120 е идеален за малки аквариуми. Големият филтърен обем (съответно 200/350см2) гарантира оптимална филтрация, възможно най доброто биологично разграждане на отпадъците и осигурява кристално чиста и биологически стабилна вода.

Пречистване на водата в няколко стъпки:
Механично: едрите отпадъци механично се филтрират от филтърната гъба в първото отделение.
Химично: активният въглен sera super carbon в другото оделение премахва токсичните органични замърсявания, както и пестицидите, и лекарствата. 
Третото отделение на филтъра включено в sera fil 120 съдържа sera siporax mini®. В тази част се извършва биологичното пречистване. sera siporax mini® има голяма площ за развитие на полезните пречистващи бактерии. Тази трета част може допълнително да се добави и на sera fil 60.
Третото отделение увеличава полезният филтърен обем и повишава капацитета на филтъра. 
Възможност за отделно закупуване и добавяне на модул, гъба, sera siporax mini® и sera super carbon.
Енергоспедстващи, изразходват съответно 7 / 10 W. Тихи и лесени за почистване и поддръжка. Включени са и комплект от части за различна инсталация в аквариума ( спрейбар, Г – образни свръзки, вакумчета, възможност за вкарване на въздух ). 
Може да се инсталира и в аквариум с водни костенурки. 
Технически данни : 230 V - 50 Hz, 10 W, 700 l/h, H 1.35 m
Важно: Само за сладководен аквариум. Да не работи дълго време извън водата.
Препоръки за максимална ефективност:
За максимална ефективност биологичните филтри трябва да работят постоянно, като се изключват за макс. 30 мин за почистване и поддръжка на аквариума. Да не се дезинфекцирват или почистват с препарати. Гъбата и sera siporax mini® да се изплакват само в аквариумна вода. Ние препоръчваме добавянето на биостартерите ( препарати съдържащи почистващи бактерии и ензими ) sera nitrivec и sera filter biostart при всяко почистване на филтъра.
Първият месец след стартиране на филтъра проверявайте нивата на нитритите два пъти седмично със sera NO2 test ( тест за нитрати ), както и след всяко почистване на филтъра. Честото замърсяване на филтъра е сигнал за прекалено много рибки за този обем аквариум или прехранване. При нормално количество на рибките почиствайте филтъра на всеки 3-4 месеца.
Регулярно проверявайте за запушване на филтъра от листа на растения и отпадъци.

Марка: Sera

прегледи 584

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти