"Sera Phosphat-Test (PO4)" - Тест за измерване на нивото на фосфатите

В наличност

Цена: 28.79 лв.


Артикул код: 7244

За поръчки: (0879) 801 808

Теста се използва за измерване на нивото на фосфатите в сладководни и соленоводни аквариуми, както и в градински езерца. В естествената не замърсена вода нивото на фосфати може да достигне 1.0 мг/л. В аквариуми и езерца са възможни стойности до 10 мг/л или повече. Тези нива са резултат от подавана много храна с високо ниво на фосфати, или от тор за растения съдържащ фосфати. Високо ниво на фосфати комбинирано с високи нива нитрати води до развитие на алги. Нивото на фосфати в сладководни аквариуми и езерца не трябва да надвишава 1.0 мг/л а в соленоводни аквариуми 0.1 мг/л.

***

Начин на употреба:
1. Изплакнете внимателно мерителното шишенце няколко пъти с водата, която ще тествате и напълнете до 10мл. Изсушете външната страна.
2. Добавете 6 капки от реагент 1 и развъртете внимателно
3. Добавете 6 капки от реагент 2 и развъртете внимателно
4. Добавете пълна мерителна лъжичка от реагент 3. Затворете и разклатете.Отворете шишенцето.
5. Изчакайте 5 мин. На дневна светлина наложете шишенцето върху цветната таблица и сравнете. Избягвайте директна слънчева светлина!Измерете стойноста (от 0 до 10мг/л) спрямо таблицата.
6. Ако тестваната вода НЕ е синя то водата е с изключителни ниски нива на фосфати или не съдържа такива.Ако тестваната вода е тъмно синя то водата е с съдържание на фосфати над 2.0мг/л. За високи нива повторете теста по примера описан по-нататък:
Разредена проба – ако е необходимо:
7. Изхвърлете водата от първия тест в канала и измийте обилно с вода.
8. Изплакнете с водата, която ще тествате и напълнете до 5мл.
9. Допълнете до 10 мл. с дестилирана вода. Използвайте sera aqua-dest или друга фармацефтично дестилирана вода. Домашно дестилирана вода може да предизвика неочквани резултати.
10.Повторете стъпки 2-5.Сравнете с стойностите "5мл + 5мл" в таблицата.
11.Ако цветът все още е тъмно син нивото на фосфати е над 4.0 мг/л.Продължете тестването с 2мл тестова вода и 8мл дестилирана, използвайте "2мл + 8мл" стойностите в таблицата.Методът може да имери нива до 10мг/л.
 
Начин на съхранение: на сухо и хладно място. Затваряйте шишенцата реагенти след всеки тест. Не разменяйте капачките. Пазете от деца и животни!
 
Внимание! Реагент 1 и Реагент 2 съдържат сярна киселина, която причинява изгарания. В случай на контакт потърсете медицинска помощ. Носете ръкавици и очила.

Опаковка: 15 мл.

Марка: Sera

5.0, 1 гласа

прегледи 433

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти