Sera Phosphat-Test (PO4) /тест за измерване на нивото на фосфатите/-15мл

Sera Phosphat-Test (PO4) /тест за измерване на нивото на фосфатите/-15мл
В наличност

Цена: 24.20 лв.

Използва се за измерване на нивото на фосфатите в сладководни и соленоводни аквариуми, както и в градински езерца.В естествената не замърсена вода нивото на фосфати може да достигне 1.0 мг/л.В аквариуми и езерца са възможни стойности до 10 мг/л или повече.Тези нива са резултат от подавана много храна с високо ниво на фосфати, или от тор за растения съдържащ фосфати.Високо ниво на фосфати комбинирано с високи нива нитрати води до развитие на алги.Нивото на фосфати в сладководни аквариуми и езерца не трябва да надвишава 1.0 мг/л а в соленоводни аквариуми 0.1 мг/л.

Инструкции за употреба:Разклатете добре преди употреба.Не смесвайте тествана вода с аквариумна!
1.Изплакнете внимателно мерителното шишенце няколко пъти с водата, която ще тествате и напълнете до 10мл.Изсушете външната страна.
2.Добавете 6 капки от реагент 1 и развъртете внимателно
3.Добавете 6 капки от реагент 2 и развъртете внимателно
4.Добавете пълна мерителна лъжичка от реагент 3.Затворете и разклатете.Отворете шишенцето.
5.Изчакайте 5 мин.На дневна светлина наложете шишенцето върху цветната таблица и сравнете.Избягвайте директна слънчева светлина!Измерете стойноста (от 0 до 10мг/л)спрямо таблицата.
6.Ако тестваната вода НЕ е синя то водата е с изключителни ниски нива на фосфати или не съдържа такива.Ако тестваната вода е тъмно синя то водата е с съдържание на фосфати над 2.0мг/л.За високи нива повторете теста по примера описан по-нататък:
Разредена проба – ако е необходимо:
7.Изхвърлете водата от първия тест в канала и измийте обилно с вода.
8.Изплакнете с водата, която ще тествате и напълнете до 5мл.
9.Допълнете до 10мл с дестилирана вода.Използвайте sera aqua-dest или друга фармацефтично дестилирана вода.Домашно дестилирана вода може да предизвика неочквани резултати.
10.Повторете стъпки 2-5.Сравнете с стойностите "5мл + 5мл" в таблицата.
11.Ако цветът все още е тъмно син нивото на фосфати е над 4.0 мг/л.Продължете тестването с 2мл тестова вода и 8мл дестилирана, използвайте "2мл + 8мл" стойностите в таблицата.Методът може да имери нива до 10мг/л.
Почистване:Измивайте обилно с чещмяна вода преди и след всеки тест.Шишенцето може да придобие млечен цвят ако стои прекалено дълго с реагента.
Мерки за подобряване:Нивото на фосфати може да се понижи с честа смяна с вода не съдържаща фосфати(около 10-30% нова вода на седмица), с поставянето на бързо растящи растения или в сладководни аквариуми и езерца чрез sera phosvec.
Съхранявайте на сухо и хладно място.Затваряйте шишенцата реагенти след всеки тест.Не разменяйте капачките.
Пазете от деца и животни!Само за декоративни рибки- не за риби за човешка консумация.
Реагент 1 и Реагент 2 съдържат сярна киселина.Причинява изгарания.В случай на контакт потърсете медицинска помощ и покажете етикета.Носете ръкавици и очила
4.Добавете пълна мерителна лъжичка от реагент 3.Затворете и разклатете.Отворете шишенцето.
5.Изчакайте 5 мин.На дневна светлина наложете шишенцето върху цветната таблица и сравнете.Избягвайте директна слънчева светлина!Измерете стойноста (от 0 до 10мг/л)спрямо таблицата.
6.Ако тестваната вода НЕ е синя то водата е с изключителни ниски нива на фосфати или не съдържа такива.Ако тестваната вода е тъмно синя то водата е с съдържание на фосфати над 2.0мг/л.За високи нива повторете теста по примера описан

Производител: Sera

прегледи 173

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0893 376 705 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти