SOLAR TROPIC T8- Слънчева светлина за растения

Този продукт не може да бъде закупен!

SOLAR TROPIC T8- Слънчева светлина за растения

Артикул код: 13287

 JBL Solar Tropic T8 (JBL солар Тропик Т8) са луминисцентни лампи (пури) със спектър близък до естествената слънчева светлина, изключително подходящи за растителни аквариуми. Мощност: 58W, дължина: 1500 мм. Идеален спектър за добър растеж на водните растения.
Подтиска растежа на алгите, чрез пълен спектър еквивалент на слънчевата светлина.
Напълно натурални цветове - 1 A colour rendering index (много добър).
Цветна температура: 4000 K
CRI 90 +
Защо пълен спектър?
Водните растения и корали от плитките рифове са адаптирани към слънчевата светлина. В естествената среда, водните растения се срещат само в осветени места, чиста вода и относително малки дълбочини (до 3 метра). Всички видими области от светлината преминават почти еднакво през водата до дълбочини от 6 метра. JBL Solar лампите с изключение на (JBL SOLAR MarinBlue), имат това преимущество да излъчват светлина със пълен спектър. Задълбочено разглеждане на спектъра показва, че по цялата дължина на видимия спектър няма области на "пропадане" до 0 между пиковете.

JBL Solar Tropic - стандартна лампа за осветяване за растителни аквариуми. Спектър и цветна температура от 4000K, идеално отговаря на изискванията на водните растения. Цветна температура около 4000К отговаря приблизително на слънчево осветяване около 10:00 сутрин. Създава идеални условия за фотосинтеза, чрез пълен спектър, симулиращ слънчевата светлина и силно подтискащ развитието на алгите! Най-добро цвето-репродуциране благодарение на 1A colour reproduction index (много добър). Показва и създава брилянтните естествени цветове на растенията и рибите. Подходяща за комбиниране с JBL SOLAR Natur или JBL SOLAR Color. Диаметър: 26 mm, с 10% по-ниска консумирана енергия и 10% по-силно осветяване в сравнение с 38mm лампи. Живот на лампата: около 10 000 часа. Може да се използва във всички стандартни аквариумни капаци за този размер и тип.

Продължителност на "аквариумният ден" или продължителност на осветената част.
Продължителност от 12 часа се приема за най-подходящата за повечето тропически растения и рибки. Трябва да се има впредвид, че някои видове имат специфични изисквания! Освен това трябва да се знае, че по-слабата осветеност на аквариума НЕ МОЖЕ да се компенсира с по-продължително осветяване! По време на "аквариумният ден" не трябва да се спира осветлението! Това стресира рибите и растенията.

Конфигурации с лампи.
В случай, че аквариумният капак е предназначен само за 1 лампа, изискванията на растенията е от първостепенно значение, т.е. най-добрият избор е JBL SOLAR Tropic.
За капаци с повече от една лампа, естествения цикъл на деня може да се симулира чрез светлина в двете отношения: интензитет и цветна температура. Т.е. стартиране на аквариумния ден с 1 от 2 или 1 от 3 включени лампи, и 2 часа по-късно включване на останалите лампи. Аналогично но в обратен ред е изключването на лампите.
Най-високата цветна температура е по средата на деня и може да се симулира чрез комбиниране на JBL SOLAR Tropic и JBL SOLAR Natur, като JBL SOLAR Natur е лампата, която се включва със закъснение след JBL SOLAR Tropic (респ. изключва преди JBL SOLAR Tropic).
Инсталирането на ланмпи с по-висока цветна температура най-отпред в близост до предната част на аквариума увеличава чувството за дълбочина.
Поради горните причини, JBL НЕ ПРЕПОРЪЧВА използването на JBL SOLAR Color като единствен източник на светлина, А САМО В КОМБИНАЦИЯ с JBL SOLAR Tropic или JBL SOLAR Natur.
Живот на лампата
Независимо че всички лампи JBL SOLAR имат живот около 10 000 часа, JBL препоръчва замяната им на всеки 12 месеца. След 12 месеца светене интензитета на светене значително намалява, спектъра се променя. Навременната подмяната на лампите с нови предпазва от проблеми с необходимата адаптация на растенията!

Налични размери: 

 

JBL SOLAR TROPIC 15W, 438 мм (4000К) - 24.70лв.

 

JBL SOLAR TROPIC 18W, 590 мм (4000К) - 25.70лв.

 

JBL SOLAR TROPIC 25W, 742 мм (4000К) - 27.50лв.

 

JBL SOLAR TROPIC 30W, 895 мм (4000К) - 29.30лв.

 

JBL SOLAR TROPIC 36W, 1200 мм (4000К) - 30.80лв.

 

JBL SOLAR TROPIC 38W, 1047мм (4000К) - 30.20лв.

JBL SOLAR TROPIC 58W, 1500 мм (4000К) - 35.80лв.

Производител: JBL

прегледи 127

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти