CASA-FERA SENSITIVE - Пълноценна храна за котки в зряла възраст - три разфасовки

CASA-FERA SENSITIVE - Пълноценна храна за котки в зряла възраст - три разфасовки
В наличност

Избери вариант:

Цена: 24.63 лв.


Артикул код: 105662

За поръчки: (0879) 801 808

Храната „CASA-FERA" SENSITIVЕ е специално формулирана за контрол на хранителните алергии при котки от всички породи в зряла възраст

Хранителните алергии и непоносимостта към определени хранителни съставки могат да се проявят под формата на кожни заболявания (сърбеж, червенина, рани от разчесване) и/или стомашно-чревни симптоми (диария, повръщане). Съставките на храната „CASA-FERA" Sensitive са подбрани с цел предотвратяване и лечение на патологията свързана с чувствителността към храни.

Атопията (алергична реакция вследствие на алергени в заобикалящата ни среда) причинява кожни заболявания сравними с тези предизвикани от непоносимостта от хранителни съставки. Храната „CASA-FERA" Sensitive е допълнително обогатена на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA) от рибеното масло, които спират атопичните реакции.

Храната „CASA-FERA" Sensitive е формулирана съобразно понижените нужди от хранителни и минерални вещества на котките в зряла възраст от всички породи. През тази фаза от живота на котката няма растеж и физическата форма трябва да се следи с повишено внимание.

Източниците на белтъчини, мазнини и въглехидрати са с високо качество подпомагат доброто храносмилане и дефекацията. Храната „CASA-FERA" Sensitive е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за доброто състояние на кожата и козината и повишават съпротивителните сили на организма.

Основните причини за естествена или безболезнена смърт (евтаназия) при котките на тази възраст са заболяванията на пикочните пътища, бъбречните и сърдечносъдови заболявания, захарен диабет и раковите заболявания. Храната „CASA-FERA" Sensitive е формулирана с цел обезпечаване на дълъг и здравословен живот на котката.

Точно както при малките котенца, котката в зряла възраст може да развие камъни в пикочния мехур, като последствията от това са възпаление на неговата лигавица и проблеми с отделянето на урина (запушване на уретрата). Това заболяване, познато още под името котешки урологичен синдром (ФУС) е силно болезнено и може да бъде фатално. Урологичният синдром се състои от образуването на струвитни кристали и камъни в пикочните пътища.

Формирането на струвитни кристали в пикочните пътища може да бъде предотвратено посредством контрол на киселинността на урината (нисък рН) и намаляване на хранителния принос на минералите, влизащи в състава на струвита (магнезий, амоняк, фосфат).

Храната „CASA-FERA" Sensitive понижава pH на урината до 6.3 и за целта, има относително ниско съдържание на магнезий, фосфор и белтък. Тъй като при зрелите котки растежът е спрял, съдържанието на магнезий, фосфор и белтък в „CASA-FERA" Sensitive е понижено в сравнение с храните „CASA-FERA" Kitten.

За понижаване на риска от ракови заболявания, към храната „CASA-FERA Sensitive е добавен витамин Е в качеството му на натурален антиоксидант, който възпрепятства формирането на свободни радикали и ограничава нежеланите ефекти от окислителите. Храната е богата на полиненаситени мастни киселини от групата омега-3 (EPA и DHA), които допринасят за противораковата профилактика и имат противовъзпалителен ефект.

Благодарение на добавките на витамин Е и най-вече, на ниското съдържание на фосфор се понижава рискът от бъбречни заболявания. С цел подпомагане функциите на бъбреците и черния дроб, храната „CASA-FERA" Sensitive съдържа понижено количество протеини, но с висока биологична стойност и лесно смилаеми. Добавката на високовискозитетни хранителни фибри (сложни въглехидрати) с нисък гликемичен индекс допринася за забавено абсорбиране на глюкозата, съответно понижава риска от заболявания като захарен диабет. Храната „CASA-FERA" Sensitive e бедна на натрий, което е от значение за регулиране на кръвното налягане и благоприятства сърдечната функция.

Физическата форма на котката в зряла възраст предопределя до голяма степен прогнозата за продължителност на живота. Незадоволителната форма е свързана с повишени рискове от ракови заболявания, захарен диабет и сърдечносъдови заболявания. Специфичните съставки на храната „CASA-FERA" Sensitive намаляват риска от изброените заболявания, но е необходимо също така редовно да се следи физическата форма на котката.

Тази форма зависи от приема на храна и на второ място, от движението. За постигане и поддържане на идеална форма, котката трябва да получава индивидуално адаптирано количество храна „CASA-FERA" Sensitive. Идеалната физическа форма удължава живота и понижава риска от по-значими заболявания. За постигане и поддържане на идеална форма, котката трябва да получава индивидуално адаптирано количество храна „CASA-FERA" Sensitive.

Състав: дехидратирано патешко месо, животинска мазнина (птича, говежда), царевичен глутен, дехидратирано птиче месо, сушена пулпа от захарно цвекло, ориз, ечемик, протеин от картофи, рибено масло от сьомга, мая, яйчен прах, хидролизиран пилешки дроб, целулоза, минерали, масло от ленено семе, дехидратиран хемоглобин, инулин.

Анализ: суров протеин 26%, сурова мазнина 17%, сурови фибри 2,5%, сурова пепел 5,4%, витамин А 16 500 UI, витамин Д3 1650 UI, витамин Е 500 mg, таурин 0,75 g, L-лизин 1,8 g, DL-метионин 3,6 g.

Марка: Casa Fera

прегледи 55

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас на телефон 0879 801 808 и на електронната поща (натиснете тук)

Свързани продукти